sobota 9. září 2017

Turistické cíle Allgäuer-Alpen

Allgauerské Alpy 

Allgaurské Alpy je alpské pohoří sousedící s Bregenzerwaldem a rozléhající se jak v Německu tak v Rakousku. Nejvýznamnějším městem Allgauerských Alp je městečko Obersdorf, známé pořadatelstvím světového poháru ve sjezdovém lyžování. To samo předurčuje celé Allgauerské Alpy na pozici významné turistické oblasti.
Allgauerské Alpy jsou naprosto úžasným místem jak pro letní tak zimní turistiku a poskytnou řadu nezapomenutelných zážitků.




Hodnocení náročnosti :            lehká - obtížná - těžká - velmi těžká - velmi náročná
Hodnocení podle zkušenosti :  nezkušené - zkušené



BUCHENEGGERWASSERFALL :

                                                     - obtížná pro nezkušené

Vodopád je tvořen dvěma vodopády v řadě. Je vyhledávaným místem osvěžení v horkých letních dnech. Parkování je možné na placeném parkovišti nad sestupem do údolí. Sestup a opětovný výstup z údolí je poněkud fyzicky náročnější. Ovšem zážitek z tohoto místa převáží vynaloženou energii, kterou můžete doplnit v nedaleké příjemné restauraci :                Seppls-Gartenwirtschaft 






 

  



ALPSEE - BERGWELT : - lehká pro nezkušené


K oblíbeným výletům v Allgäuer Alpen patří samozřejmě i návštěva Alpsee-Bergwelt. Tento relaxační park je s celoročním provozem. Mezi největší atrakce patří nejdelší bobová dráha v Německu s délkou téměř 3 km, 68 zatáčkami a nejvyšší rychlostí až 40 km/h. V zimě je zde kromě této dráhy i bobová dráha na sněhu s délkou 3,5 a 4,5 km pohodlně dosažitelnou lanovkou. K dalším atrakcím patří Dětský svět s řadou zajímavých prolézaček a nechybí zde ani rozsáhlé lanové centrum v přilehlém lese. Příjemnou relaxační atmosféru doplňují skupiny chovaných zvířat. Osvěžení a hlad zaženete ve stylových restauracích. Parkování je možné na rozsáhlém parkovišti u dolní stanice lanovky. Bližší informace na webu parku :         ALPSEE - BERGWELT















BREITACHKLAMM :       - lehká pro nezkušené


Tato jedinečná skalní soutěska je nejhlubší ve střední Evropě. Její návštěva stojí za to za každého počasí a v každí roční době.Její vznik se datuje do období před 8000 lety, do poslední doby ledové, kdy jí začalo formovat tání ledovců. Pěkně upravená a udržovaná 2,5 km stezka prochází kaňonem hloubkou až 150 m a je jedním směrem bezbarierová. Platí se vstupné dospělí 4€, děti 1,5€. Parkovat se dá na rozsáhlém placeném parkovišti u vstupu do soutězky.
Soutězka se nachází na říčce Breitach nedaleko města Oberstdorf. Bližší info BREITACHKLAMM
Za návštěvu rovněž stojí v nedalekém městě Sonthofen Aquapark WONNEMAR s mořskými vlnami.















 











Žádné komentáře:

Okomentovat