sobota 16. září 2017

Místa, Akce které stojí za to vidět


ALPABTRIEB SCHWARZENBERG    

Alpské léto se v Bregenzerwaldu chýlí nenávratně ke svému konci.  Dobytek,který trávil své letní měsíce na výše položených pastvinách plných alpských bylin se navrátí zpět do údolí. Alpabtrieb je slavnostním ukončením selského pracovního roku.
9.září, druhý zářijový víkend , se tradičně konal i na náměstí ve Schwarzenbergu. Dorazilo sem cca.1500 kusů dobytka z 10 Alpe ( horských, alpských pastvin ). Účast jak chovatelů ,kteří si zde přebírali svůj dobytek od pastevců, tak ostatních přihlížejících byla hojná .Následující slavnost a všeobecné veselí pokračovalo až do brzkých ranních hodin.
Odkaz : Schwarzenberg











KONSTANZ - AFFENBERG :      

,, Jako ve volné přírodě ,,   motto parku, kde se návštěvníci  pohybují po stezkách v přítomnosti volně dovádějících opic. Stezky jsou doplněny o informace ze života těchto primátů. Samozřejmostí je i přítomnost řady zaměstnanců parku,kteří rádi zodpoví případné dotazy a rovněž tak dohlížejí na bezpečnost jak návštěvníků tak zvědavých opic. U vstupu do parku je možnost vzít si sebou POPCORN ke krmení opiček. V parku rovněž hnízdí početné druhy ptactva. K nejvýznamnějším patří velké množství čápů. Z těchto důvodů je vhodné navštívit tento park v době po vylíhnutí mláďat. Příjemné je spojit návštěvu tohoto parku s návštěvou historického města Konstanz / Kostnice /, které hraje významnou roli v české historii a navštívit tak museum- Husův dům, kde se zdržoval i Jan Hus. Kostnice jako město je velice krásné a jeho prohlídku opravdu doporučuji. Za návštěvu zde také stojí prohlídka Akvária na břehu Bodamského jezera.
Cestu z Affenbergu do Konstanze je dobré spojit s jízdou trajektem z Meersburgu přes Bodamské jezero.
Parkování v Salem - Affengergu je na parkovišti před parkem. Parkování v Kostnici je nejlepší za nádražím u jezera na placeném parkovišti v těsné blízkosti centra, Husova domu a See-life akvaria.
Odkazy na bližší informace :
AFFENBERG            KONSTANZ           SEE LIFE - Akvarium 

HUSŮV DŮM             TRAJEKT - MEERSBURG - KONSTANZ                                                                              

Žádné komentáře:

Okomentovat